140 karakter fölé menne a Twitter

2015.09.29. 19:54

A Twitter új termék bevezetésén gondolkodik, mellyel lehetővé tennék a jelenlegi maximum 140 karakteres tweeteknél hosszabb bejegyzéseket is. A 140 karakteres limit a Twitter egyik legmarkánsabb jellemzője, ezzel lett az internet SMS-e”, mellyel az online kommunikációra és tartalomelőállításra általában is komoly hatással volt.

Ezzel együtt évek óta hallani arról, hogy felülvizsgálnák a 140-es policy-t, de idáig csak pótmegoldásokkal lehetett túllépni az alap terjedelmi korláton. A OneShot nevű app például hosszabb szövegkivágásokat is megenged, de a tweet így kép, nem pedig szöveg lesz. Áprilisban szintén a nagyobb terjedelem érdekében vezették be a „retweet with comment” opciót, ennek segítségével kommentekben már lehet bővebb lére ereszteni a szöveget.

Júniusban aztán a privát üzeneteknél eltörölték a 140 karakteres korlátot, de Jack Dorsey, a Twittert most a cég ideglenes vezérigazgatójaként irányító társalapítója további változtatásokon gondolkodik. A recode információi szerint egyszerre szeretnék a most 500 millió regisztrált és 300 millió aktív felhasználó számát növelni, a twitterezést a mainstream közönség körében terjeszteni, és a fogyasztókkal való vállalati kommunikációt a Twitter felé terelni. Akár a bran egyik jelképévé vált 140 karakter feláldozásával is.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM