Helén
9 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.87%

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.09%

Jön az internet-rezsicsökkentés: Deutsch 27-ről 18 százalékra vinné le az internet áfáját

D KOS20150219004
2015.10.03. 12:53
Konkrét javaslatokat fog lerakni a kormány asztalára november közepéig az Internetkon20 nemzeti konzultáció eredményeire támaszkodva Deutsch Tamás. Többek között azt, hogy az internet használatot terhelő ÁFA 27%-ról 18%-ra csökkenjen, és hogy legyen a rászorulóknak kedvezményes internetes alapcsomagja.

Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője, az InternetKon előkészítéséért és lebonyolításáért felelős miniszterelnöki biztos az InfoRádió Aréna című műsorában konkrét javaslatokról beszélt, amit be fog nyújtani a kormánynak.

Azt állította, ezeknek „nagyon komoly közgazdasági, műszaki, informatikai, pénzügyi, jogi, szakmai követelményeknek kell megfelelniük, és az érintett szakértőkkel, üzleti szereplőkkel, civil szervezetekkel egyeztetik őket", és nem visz be olyan javaslatot, ami ebben a körben nem kapja meg a szakértők döntő többségének támogatását. Például ezt javasolja:

  • Az internet használatot terhelő ÁFA 27%-ról 18%-ra csökkentését, a kérdést azonban "persze pénzügyileg és politikailag a kormánynak kell eldöntenie". 
  • Egy széles rászorulói kört kedvezményekkel segítő internetes alapcsomagot. Az viszont még kérdés, hogy pontosan kik, milyen helyzetben lévők, legyenek a kedvezményezettek, és a kedvezmény finanszírozása milyen módon történjen, közpénzekből vagy piaci forrásokból. 

Deutsch azt ígéri, gyakorlatias, konkrét javaslatokat fog november közepéig a kormány asztalára letenni.