A Ryanair nekiesett a Google-nek

2015.10.07. 09:37

A fapados európai légitársaság, a Ryanair kedden sajtóközleményt adott ki, melyet a Google-nak címeztek. Azzal vádolják az amerikai szoftvercéget, hogy az önös érdekeik vezette hirdetési gyakorlatukkal félrevezetik azokat az ügyfeleket, akik a Ryanair szolgáltatásait szeretnék igénybe venni.

A felpanaszolt probléma az úgynevezett screenscraper oldalak miatt jött létre. Ezek az oldalak a szolgáltatásaik reklámozására egy ismert vállalkozás nevét használják fel, esetünkben a Ryanairét. Ezután annyit fizetnek a hirdetésekért, hogy a Google keresőjében az ő weboldaluk vagy ajánlatuk kerüljön az első helyre – legalábbis a Ryanair ezt állítja.

A Ryanair szerint a screenscraper cégek megkárosítják az ügyfeleket, akik úgy hiszik, a Ryanairtől vásárolnak jegyet vagy szolgáltatásokat. Ezek viszont drágábbak, néha hamis ajánlatokat adnak, és van, hogy panasz esetén utolérhetetlenek. A Ryanair szerint ezek a csalások az utóbbi időben főként az Egyesült Királyságban és Írországban terjedtek el.

A csalók ellen már jogi eszközökkel is fellépő Ryanair azt követeli a Google-tól, hogy tegye átláthatóbbá a hirdetési rendszerét, hogy megelőzzék a további visszaéléseket.  • Hírek
  • Hírek