Két év múlva valóság lesz a Vasember

2015.10.09. 10:37

Nemcsak Elon Musk és Tony Stark lehetnek Vasemberek, hanem lassan mindenki, akinek elég pénze van rá. Az amerikai védelmi minisztérium két év múlva készülhet el a saját Vasember-páncéljával, amit ők csak TALOS (Tactical Light Operator Suit) néven emlegetnek.

Szép darabnak tűnik. Golyóálló, megnöveli  a katonák erejét (például nehéz tárgyak emelésénél), és életmentő oxigéntartálya van. Saját fűtő- és hűtőrendszere van (beépített légkondi!), beépített számítógépes rendszere, és térhatású hangrendszere. Nem véletlenül mondta Barack Obama még tavaly, hogy „megépítjük a Vasembert”.

A védelmi minisztérium azután kezdeményezte a TALOS megépítését, hogy egy amerikai kommandó odaveszett egy afganisztáni rajtaütés során. Az új testpáncél jobb védelmet nyújt a katonáknak, és sokkal veszélyesebb ellenféllé teszi őket a harcban.

A TALOS tulajdonképpen egy akkumulátorral meghajtott exoszkeleton, de a tömege alig hat kiló. A háthoz, a lábhoz és a combokhoz kapcsolódó testpáncéllal a viselője 15 kilogrammal nagyobb tömeget tud felemelni. A speciális öltözék része a folyékony testpáncél, ami a viselője testén szilárdul meg.

A különleges erők parancsnoksága és a DARPA 2013-ban kezdték meg a páncél fejlesztését. Még nem tudni, mennyibe fog kerülni, de egy 2014-es cikkben 80 millió dollárra becsülték a kutatás-fejlesztés költségét.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla