Olivér
5 °C
8 °C

A Google Utcaképe már támogatja a VR-t

2015.10.13. 17:48

A Google bejelentette, hogy a Cardboard nevű fapados, kartonból hajtogatható VR-szemüvege mostantól együttműködik az androidos és iOS-es Utcakép appal. Ez azt jelenti, hogy nemcsak kétdimenziósan lehet tekeregni az utcákon a képernyő előtt, hanem be is lehet lépni a virtuális utcatérbe.

Korábban korlátozottan már elérhető volt hasonló funkció a Cardboard saját appjában, majd a múlt héten a cég már csendben hozzáadta a támogatást magához az Utcakép apphoz is, de a bejelentést csak hétfőn ejtették meg. Mindeközben egyre több helyen is használható a Cardboard, már több mint száz országot és 39 nyelvet támogat, és 15 millió letöltés felett jár.

A használathoz magán a kartonszemüvegen – és persze a kompatibilis telefonon – kívül már csak az Utcaképp app frissítésére van szükség.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?