Bulcsú
11 °C
26 °C
Index - In English In English Eng

Új iMac gépeket jelentett be az Apple

2015.10.13. 16:55

Szép csendben egy sor új terméket bejelentett az Apple: frissültek a különböző méretű asztali gépek, és új kiegészítőket is kaptak.

A leglátványosabb fejlődésen a kisebbik egybeépített asztali gép, a 21,5 hüvelykes iMac esett át, ez 4k felbontást kapott, amivel csatlakozott a cég mobileszközeiről már ismert Retina kijelzős készülékekhez. Emellett négymagos, 3,1 gigahertzes Intel Core i5 processzort is kaptak, és egy terabájtos merevlemezzel érkeznek. A sztenderd változat 1499 dollárba fog kerülni, de rendelhető még gyorsabb processzorral és flashmemóriával felszerelt változat is. Továbbra is kapható lesz az eddigi alacsonyabb felbontású változat is, ezt mostantól 1099 dollártól lehet megvenni.

A nagyobb, 27 hüvelykes iMac továbbra is 5k felbontást tud, de szintén kapott erősebb, hatodik generációs Intel processzort. 1799 dollártól lehet is hazavinni, ha befér az ajtón.

Frissültek a perifériák is. A fenti gépekhez is jár az új Magic Keyboard, a Magic Mouse 2 és a Magic Trackpad 2 – utóbbi persze az új 3D Touch érintőtechnológia támogatásával –, de ha valaki régebbi Apple gépét szeretné az új varázseszközökkel feltuningolni, 99, 79 és 129 dollárért ezt is megteheti.