Vilmos
18 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Brutális büntetés várhat az Apple-re

2015.10.14. 10:20

Brutális, 862 millió dolláros (235 milliárd forintos) bírságot fizethet az Apple, miután egy amerikai bíróság kedden kimondta, hogy a cég szabadalmat sértett. Ezúttal nem a Samsunggal vagy más nagy riválissal folytatott jogi csatározás egy állomásáról van szó, hanem a Wisconsini Egyetem tulajdonában lévő technológiát használtak jogtalanul az ítélet szerint.

Az 1998-as szabadalmat birtokló Wisconsin Alumni Research Foundation (WARF) még tavaly januárban perelte be a céget a jogtalan használata miatt.   Az Apple a vádak ellen azzal védekezett, hogy a szabadalom korábbi bírósági iratok szerint érvénytelen. A bíróság ugyanakkor kimondta, hogy nem ez a helyzet, és a jogszerű szabadalmat valóban engedély nélkül használta a cég.

A bíró szerint az Apple által fizetendő kártérítés akár 862,4 millió dollár is lehet, de a pontos összeget további vizsgálatok fogják megállapítani, illetve befolyásolhatja az is, hogy tudatosan sértették-e meg a szabadalmat.

A szóban forgó technológia a processzorok hatékonyságát növeli, és az A7, A8 és A8X csipeket érinti, amelyek az  iPhone 5s, 6 és 6 Plus, valamint több iPad-modell számításait is végzik. A WARF közben múlt hónapban újabb pert indított a cég ellen, amelyben a legújabb iPhone-okban használt A9 és A9X processzorokat támadták meg.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!