Zsófia
15 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

A kukákban is lesz wifi Kínában

2015.10.19. 09:14

Beépített wifiantennákkal rendelkező, tűz- és bombabiztos okos hulladékgyűjtőket helyeznek el hamarosan a Szecsuan tartományi Csengtu utcáin - számolt be a Kínai Nemzetközi Rádió híréről az MTI.

Az energia tárolását szolgáló akkumulátor ugyancsak rejtett alkatrésze lesz az egyébként tetszetős, szögletes, 5 milliméter vastag rozsdamentes acélból készült, többrétegű falú tárolónak. Hagyományosan a tetején lehet ugyan a szemet beledobni, de két erre szolgáló nyílása automatikusan nyílik és záródik. Szintén automata fertőtlenítője révén elvben nem lesz szabad kellemetlen szagokat árasztania.

A helyiek által előre King Kongnak becézett multifunkcionális kukák GPS-funkciójuknak köszönhetően üzenetet lesznek képesek küldeni a hulladékgyűjtőknek, ha már eljött az ideje ürítésüknek.

A délnyugat-kínai tartomány 14 milliós székvárosában a lakosok már izgatottan várják az új csúcstechnológiát képviselő közterületi kukákat, amelyeket napelemekkel látnak el, és amelyek környékén ingyenes lesz a wifiszolgáltatás.