Megszűnik a Facebook legidegesítőbb funkciója

2015.10.28. 12:55

A Facebook megszüntet egy olyan szolgáltatást, amelynek eddig sokan a létezéséről sem tudtak, és ez rengeteg félreértés forrása volt. Az üzenetek menüben van egy második fül a Bejövő üzenetek mellett, az Egyéb. Ide jönnek a követett oldalaktól vagy ismeretlenektől érkező üzenetek. A felhasználók nem kaptak értesítést az ide érkező levelekről, ritkán kattintottak rá, ha egyáltalán észrevették. Na, ezt fogja megszüntetni a Facebook. Helyette bevezetik az Üzenetküldési kérelem (Message Requests) nevű szolgáltatást.

Ezentúl csak Facebook-ismerősök írhatnak egymásnak, vagy olyanok, akikkel már volt üzenetváltás valamilyen threadben. Vagy akkor, ha mindketten szinkronizálják mobiljaikon a Facebook-kapcsolatokat, és kölcsönösen megvan a másik telefonszáma.

Ha egy teljesen ismeretlen akar írni, akkor kérést kell küldenie, hogy fogadjuk a levelét. Ezzel ugye jóval több üzenet fog érkezni a Facebooktól, mint eddig, de a cég azt ígéri, hogy kíméletlenül törli a spamnek minősülő üzeneteket, és nem fogunk olyanoktól kérést kapni, akik nem valódi személyek.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM