Valter
15 °C
25 °C
Index - In English In English Eng

Már az andoridosok is fel tudják venni, hogyan játszanak

2015.10.29. 10:38

Alig néhány héttel azután, hogy a YouTube Gaming lehetővé tette a játékok rögzítését, a Google Play Games is előrukkolt ezzel a lehetőséggel. Ezentúl az Androidon játszók felvehetik azt, ahogy játszanak és ezt meg is oszthatják másokkal.

A Play Games alkalmazással a felhasználó kiválaszthatja a felvétel minőségét, 720p és 480p videókat tud készíteni a játékmenetről. Még kommentálni is lehet a történéseket a mobil mikrofonján keresztül. A kész videót a YouTube-ra lehet feltölteni.

gplay gameplayrecording v06 whitewithtext.gif
Fotó: Google Play

Az új szolgáltatással a PlayGames használhatóbb lesz. Nem tud majd élőben streamelni játékokat, mint például a Twitch, de a felvett játékok területét már eddig is uraló YouTube kap még egy erősítést.

A Google adatai szerint havonta 144 milliárd percnyi feltöltött játékot néznek meg felhasználók YouTube-on. Ez is azt mutatja, hogy mennyire népszerű ez a fajta tartalom. Néhány ezzel foglalkozó csatorna, mint a VanossGaming és TobyGames több millió látogatót generál.

A szolgáltatás egyelőre az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában lesz elérhető, de a későbbiekben fokozatosan a többi országba is bevezetik majd.