Előd
6 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

A Google beszáll a hardverbizniszbe?

2015.11.06. 10:53

A Google állítólag azt tervezi, hogy saját tervezésű Android csipeket dob piacra. Az Information cikke szerint a Google az Apple módszerét követné, akik ugyan házon belül tervezték az Iphone-ba az Ax csipet, de a gyártást már a Samsungra és más cégekre bízták. Hogy ezt megcsinálják, szerződniük kell egy nagyobb mobilgyártóval – például az androidos csipek piacán már nagy rutint szerzett Qualcomm-mal –, és megbízni őket a gyártással.

A Google még nem kommentálta az értesüléseket, de az elmúlt napokban több cikk is született arról, hogy a Google hamarosan a hardvergyártás felé is nyithat. Az Information azt írja, hogy a cégnél idén ősz óta foglalkoznak a dologgal, ugyanis szeretnének egy vállalati hálózati eszközt, ami házon belül fejlesztett technológiára épül. Innen jött a saját csipek gyártásának ötlete.

Az egységesített hardveres és szoftveres ökoszisztéma előnye, hogy a Google kihasználhatná a saját platform nyújtotta előnyöket, és ők nyújthatnák a legminőségibb szolgáltatást a saját eszközeikhez. Ha az Android például a virtuális valóság felé is nyitna, ahhoz egységesebb hardver- és szoftverkörnyezet kell. Ugyanakkor érdemes megjegyezni, hogy a Google-nek nem lesz könnyű partnert találnia az ötlethez. Androidos készülékeket sokan gyártanak, de a legújabb telefonokat kiszolgáló csúcstechnológiát csak a legnagyobb cégek tudnak.