Sándor, Ede
-5 °C
-2 °C

Négyhüvelykes új iPhone-ról pletykálnak

2015.11.16. 14:40

Amióta bemutatták az iPhone 6-os szériájának modelljeit, különböző formákban felbukkan a szakmai és pletykaoldalakon, hogy az Apple visszatér a kisebb, 4 hüvelykes modellhez is. Eddig ez nem történt meg, de most megint arról szólnak a hírek, hogy a jövő év közepén egy pici, iPhone 6c névre hallgató mobilt dob piacra az Apple.

A hír forrása Kevin Wang, IHS kínai részlegének technológiai fejlesztési vezetője volt, aki a Weibo közösségi oldalon tette közzé ezen információját. Ezek szerint az iPhone 6c-t 2016 közepén fogják bemutatni.

Sokan azonban szkeptikusak. Egyrészt a kicsi iPhone-ról már rögtön a 6s és 6s Plus bemutatója után lehetett hallani pletykákat, amelyek szerint már idén piacra dobták volna a kisebb modellt. Nem lett belőle semmi. Másrészt nem vall az Apple-re néhány hónappal a nagy dobás, jelen esetben az iPhone 7 bejelentése előtt egy másik, kisebb mobilt bejelenteni.

A pletykák azonban tartják magukat, egyre több forrásból hallani azt, hogy tényleg jöhet egy kisebb mobil. Egyesek még azt is tudni vélik, hogy ebből a mobilból 20-30 millió darabot gyártanak majd, fémvázat kap, A9 processzort, de nem lesz benne a 3D Touch.