Ervin
14 °C
21 °C

Itt a zsebre vágható számítógép

2015.11.17. 14:48

A Google és az Asus már korábban bejelentette a Chromebitet, amely egy pendrive méretű HDMI stick teljes Chrome operációs rendszerrel. Bármilyen HDMI-porttal rendelkező monitorhoz vagy tévéhez hozzá lehet csatlakoztatni és máris van egy számítógépünk.

A Chromebit egy aprócska, zsebre vágható eszköz. Alig 75 gramm, a teljes Chrome OS rajta van. 16 gigabájtos saját tárhelye van és 2 gigabájt RAM-ot tettek bele.

dsc04017
Fotó: Techcrunch

Elsősorban Bluetoothon lehet billentyűzetet vagy egeret hozzácsatlakoztatni, de ha valakinek ez nem tetszik, usb-n is van erre lehetőség. Egyszerre akár több eszközt is rácsatlakoztathatunk.

Mivel teljes értékű Chrome operációs rendszerrel rendelkező számítógépről van szó, bármilyen webes alkalmazás futtatható rajta. Filmeket példásul Google Playen (más országokban Netflixen és Hulun is) nézhetünk.

Két színben lehet megvásárolni, feketében és narancssárgában. De ez nagyjából mindegy, hiszen az eszköz lényege, hogy elbújjon a monitor vagy tévé mögött. A Chromebit 85 dollárba kerül. Egyelőre csak néhány országban lehet majd megvásárolni, Magyarország nincs az első körben.