16:00, November 29.
Ecuador 0
Szenegál 0
Kalifa Nemzetközi Stadion A csoport
16:00, November 29.
Hollandia 0
Katar 0
al-Bajt Stadion A csoport
20:00, November 29.
Wales 0
Anglia 0
Ahmad bin Ali Stadion B csoport
20:00, November 29.
Irán 0
Egyesült Államok 0

Kérdés nélkül töröl programokat a Windows 10

2015.11.25. 07:20

Megérkezett az első nagy frissítés a Windows 10-hez, és rögtön szolgált is némi meglepetéssel. Több felhasználó is arra panaszkodott, hogy a frissítés anélkül törölt le általuk feltelepített programokat, hogy az engedélyüket vagy jóváhagyásukat kérte volna. 

Az eltávolítások oka, hogy az érintett programok már nem voltak kompatibilisek a rendszer legújabb verziójával, a Microsoft így a programhibákat és a rendszerösszeomlásokat akarta megelőzni a beavatkozással. A probléma nem is az okkal van, hanem a módszerrel, vagyis hogy a cég kérdés nélkül belenyúl a felhasználói gépébe.

A Microsoft ugyanakkor már korábban jelezte, hogy benne van a felhasználási feltételeiben, hogy eltávolíthat veszélyesnek ítélt programokat, akár azért, mert elavultak, akár mert felhasználói adatokat próbálnak gyűjteni. Márpedig ezeket a feltételeket minden Windows-felhasználó elfogadja a rendszer használatával.

Olyan programok eltávolításáról számoltak be az érintettek, mint a rendszer működését figyelő és arról információt adó CPU-Z és Speccy nevű eszközök, vagy a videokártyák beállításait vezérlő AMD Catalyst Control Center. Azóta többen gond nélkül újra is telepítették őket.  • Hírek
  • Bankszámla