Blanka, Bianka
10 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

A Google a Teslától igazolt sztármérnököt

2015.12.02. 13:37

A Tesla félautomata vezetőrendszerének, az októberben debütált Autopilotnak a vezető mérnökét sikerült leigazolni a Google-nek. Robert Rose korábban Elon Musk másik cégénél, a SpaceX-nél is dolgozott.

A Google továbbra is ragaszkodik hozzá, hogy nem akar saját autót gyártani, de az még kérdés, hogy az új igazolás azt jelenti-e, hogy az eddig is fejlesztett önvezető rendszerükben használnák fel a Teslánál látott megoldásokat. A másik lehetőség, hogy egy külön rendszert is építenének, amely az Autopilothoz hasonlóan már most automatizálna egyszerűbb feladatokat, amíg a teljesen önvezető autók bevethető fázisba nem érnek.

A munkahelyváltást a 9to5google.com szúrta ki Rose LinkedIn-profilján. A híroldal később egy Google-höz közeli forrástól azt hallotta, hogy Rose nem is az autórészlegen kaphat szerepet az új munkahelyén. Robotikával még a korábban felvásárolt Boston Dynamicsnál foglalkozhatna.

A konkurenciaközi igazolások nem ritkák ezen a területen, a Teslához például épp a Google-től érkezett múlt hónapban erősítés. Liang Heng korábban a Google Térkép Utcanézetén dolgozott.