Előd
6 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

Pert nyert az Apple ellen, mert a szervizben kitörölték a fényképeit

2015.12.02. 12:19

Egy londoni férfi tavaly decemberben besétált egy helyi Apple boltba, mert meghibásodott az iPhone-ja. Húsz percre ott hagyta a telefont, ezalatt a problémát meg is oldották, és már vihette is haza.

A 68 éves férfi ekkor vette észre, hogy a bolt egyik munkatársa véletlenül kitörölte a seychelle-szigeteki nászútjáról készült képeket és videókat, egy korábbi afrikai szafari emlékeivel együtt. Elszálltak a kontaktok is, köztük az orvosai elérhetőségei, akik a nyelőcsőrák elleni tíz hónapos küzdelem alatt kezelték.

Deric White úgy döntött, nem törődik bele a veszteségbe, és beperelte az Apple-t. Eredetileg 5 ezer fontot kért, amiből szerinte egy újabb végigfényképezhető nászút kijött volna. Ennyit nem, de 2 ezer fontot (886 ezer forintot) végül kapott is 12 hónapnyi pereskedés után. Azt nyilatkozta, elutazik belőle Cornwallra.

De nem a pénz a lényeg White szerint, hanem hogy megmutatta: még az Apple ellen is van esélye a kisembernek. Bár legközelebb talán ő is és a cég is jobban járna, ha biztonsági mentést készít a személyes adatairól, mielőtt szervizbe adja a telefonját.