Saját okosautója buktatta le a balesetet okozó nőt

2015.12.06. 12:45

Letartóztattak egy nőt Floridában, miután az autója automatikusan hívta a rendőrséget egy baleset után. Az 57 éves Cathy Bernstein állítólag először egy teherautóval majd egy kisbusszal ütközött, de hála az autójába szerelt automatikus segélyhívó rendszernek még azelőtt elfogták a rendőrök, hogy el tudta volna hagyni a helyszínt, írja a thenextweb.com.

Az autóba épített rendszer folyamatosan figyeli az autóval történt dolgokat, annak mozgását, illetve figyeli, működésbe léptek-e a légzsákok. Amennyiben utóbbi megtörténik, és minden jel arra utal, hogy az autóval baleset történt, a rendszer automatikusan elküldi az információt a rendőrségnek az autó típusával, a baleset pontos helyszínével és idejével együtt.

A rendszer biztosítja a lehetőséget arra is, hogy a sofőr, vagy az autó utasai kapcsolatba lépjenek a rendőrséggel, hogy további információkat közölhessenek. Ebben az esetben azonban a nő azt közölte szóban a rendőrökkel, hogy minden rendben van. A diszpécser erre azt mondta, hogy ők egyértelmű jelzést kaptak a rendszertől, amit nem szokott ok nélkül leadni. Majd megkérdezték a nőt, hogy elhagyta-e a baleset helyszínét. A nő azt válaszolta, hogy dehogy is, ő sosem tenne ilyet.

A cikk szerint a nőt végül letartóztatták, bírósági tárgyalását még nem tűzték ki.

Több cég, köztük a BMW, a Ford és a Volvo már használja ezt a technológiát néhány éve, és 2018-tól minden az EU-ban eladott új autónak tartalmaznia kell azt, ami az EU várakozásai szerint segít majd megelőzni az évi 2500 autóhoz köthető halálesetet, illetve a cserbenhagyásos gázolásokat is.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport