Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tű nélküli vérvételt szabadalmaztat a Google

2015.12.07. 10:58

A Google új találmánya azoknak kedvez majd, akiktől gyakran vesznek vért különböző vizsgálatokra. Olyan vércukormérő szerkezetet talált ki a cég, amely tű és szúrás nélkül jut hozzá a vizsgálathoz szükséges vérhez.

A szerkezet egy aprócska eszköz lehet, amelyet akár az androidos hordozható eszközökhöz is hozzá lehet rendelni majd. A lényege, hogy a bőrébe juttat egy mikrorészecskét, majd ebből a pontból gyűjti be a kevéske vért. Az eszköz kvázi kiszívja a szükséges vért.

Az eszköz nem lesz alkalmas teljes vérkép vizsgálatára, de például a 2-es típusú cukorbetegségnél folyamatosan nézett vércukorszint ellenőrzéséhez tökéletes lesz. Azt is be lehet állítani, hogy automatikusan vagy manuálisan vegyen vért a felhasználótól.

Nem a Google az egyetlen, akik teljesen fájdalommentesen és tű nélkül szeretnék megoldani a vérvételt. A DARPA támogatásával a Tasso is hasonló megoldáson gondolkodik.