Piroska
-1 °C
5 °C

Közösségi pénzgyűjtő magyar módra

2015.12.08. 12:16

A közösségi pénzgyűjtés új formája indult el Magyarországon. Kisebb közösségek, családok, társaságok, baráti körök, ismerősök közös pénzgyűjtését teszi lehetővé Goood.

Akkor lehet hasznos egy ilyen oldal, ha például ritkán találkozó csoportok gyűjtenek pénzt, esküvőre, születésnapra vagy akár egy osztályfőnök év végi ajándékára. Az oldalon az alapadatok (mint a gyűjtés célja, a megajándékozott személy neve, a kívánt összeg) megadása után a gyűjtő személy meghívhatja az ismerőseit az emailcímük vagy a Facebook-nevük megadásával. A meghívottak aztán befizetheti az általa gondolt összeget bankkártyával, PayPallel vagy utalással.

Ha összegyűlt az összeg, akkor a gyűjtő eldöntheti, hogy a Goood egyik partnerénél veszi-e meg az ajándékot, vagy a saját (esetleg az ünnepelt) számlájára utaltatja az összegyűlt összeget. Ez utóbbi esetben négy százalékos kezelési költséget is fizetni kell.

Három partnere van a szolgáltatásnak, ezek a Shopline, Extreme Digital és a Bónusz Brigád. Ez utóbbi nem véletlenül került ide, ugyanis a Bónusz Brigád tulajdonosai fejlesztették ezt az oldalt is. A Goood egyelőre csak itthon érhető el, de a tervek szerint a régió piacain is szeretne terjeszkedni a közeljövőben.