Tisztelt ügyfelünk, kereste a Nagy Testvér

2015.12.14. 09:29

A Twitter több figyelmeztetést küldött szét a felhasználóinak, hogy figyelmeztessék őket: lehetséges, hogy a profiljaikat feltörték, méghozzá államilag finanszírozott szervezetektől.

A közösségi oldal mostanáig nem adott ki hasonló riasztást. Mint a felhasználóknak küldött e-mailben írják, a hekkerek valószínűleg az IP címükre, az emailfiókjukra, vagy a telefonszámukra lehetnek kíváncsiak. Ezeket az információkat a Twittertől is megszerezhetik a hekkerek: az oldal nemrég kezdte el begyűjteni a felhasználók telefonszámait.

Még nem tudni, hány felhasználót érinthetett a támadás.

Egy kanadai nonprofit szervezet, a Coldhak is kapott figyelmeztetést a Twittertől. Ebben ezt írták:

„Úgy véljük, az elkövetők (lehetséges, hogy kormányzati támogatással) megpróbáltak információkat szerezni, például e-mail-fiókokét, IP címeket és/vagy telefonszámokat. Pillanatnyilag nincs rá bizonyíték, hogy hozzáfértek a felhasználói adatokhoz, de már foglalkozunk az ügy kivizsgálásával. Szeretnénk, ha ennél többet árulhatnánk el, de egyelőre nem szolgálhatunk több információval.”

A BBC azt írja, a kínai és az észak-koreai kormány is érintett lehet az ügyben: ők előszeretettel hekkelnek meg nagyobb nyugati vállalatokat. A Sony ellen indított tavalyi hekkertámadásról például úgy vélik, hogy Észak-Korea állhat mögötte, bár Phenjan elutasította a vádakat.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM