Vandálok támadtak egy Facebook-székházra

2015.12.14. 11:57

A német rendőrség vasárnap közölte, hogy vandálok támadtak a Facebook hamburgi irodájának egyik épületére. Az ismeretlen támadók üvegeket zúztak össze, és festékszóróval felgraffitizték az egyik falra, hogy „Facebook dislike”. Az akciót egy 15-20 fős, fekete ruhát és maszkot viselő csoport hajtotta végre. A rendőrség nyomozást indított az ügyben.

A Facebook szóvivője nem kommentálta a történteket; csak annyit árult el, hogy a támadásban senki nem sérült meg.

Németországban jelenleg vizsgálat folyik a Facebook egyik európai vezetője, a Martin Ott ellen, mivel a politikusok és német hírességek elégedetlenek azzal, ahogy a közösségi oldal a gyűlöletkeltő, rasszista bejegyzéseket kezeli. Nem tudni, hogy a vandálok támadásának van-e köze a vizsgálathoz.

A Facebooknak kijutott a hétvégén a negatív kritikákból. Anne Applebaum újságíró-történész két fokkal kulturáltabban, a Washington Post véleményrovatában tette helyre Mark Zuckerberget, a cég vezérigazgatóját. Mint írta, a jótékonykodás helyett inkább arra kellene költenie a pénzét, hogy helyrehozza azt a kárt, amit a Facebook a demokráciának okoz. Appelbaum úgy látja, a demagógia és a hibás, téves, szándékosan rosszindulatú információk hatalmas károkat okoznak, és ez ellen a Facebooknak minden erejével fel kellene lépnie.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM