Dömötör
9 °C
18 °C
Index - In English In English Eng

Szoftverhiba miatt korábban engedtek ki 3200 elítéltet

2015.12.23. 09:12

A washingtoni kormányzó, Jay Inslee utasított néhány börtönt, hogy egyelőre ne engedjenek szabadon foglyokat, miután kiderült, hogy nagyjából 3200 elítéltet szoftverhiba miatt idő előtt engedtek el – írja a King-5 News. 

A hiba 2002 óta létezik, ekkor a washingtoni legfelsőbb bíróság utasította a rabok visszailleszkedésével foglalkozó Department of Correctionst (DOC), hogy számoljanak el pluszpontokat, például rehabilitációs programokban részvételért. Ezeket aztán letöltött évekre lehetett elszámolni. A rendszer viszont néhány rabnál túlszámlázott, ezért előbb engedték ki őket, mint ahogy kellett volna.

„Az, hogy ez 13 éven keresztül folyt, mélyen kiábrándító, elfogadhatatlan, őszintén szólva, őrjítő” – mondta a kormányzó egy sajtótájékoztatón. A problémát először 2012-ben fedezték fel, de a javítást többször elhalasztották. A számítások szerint a rabokat átlagosan 49 nappal korábban engedték el, mint kellett volna.

Van, akinek újra be kell vonulnia, másoknak közmunkában kell ledolgozniuk az illetéktelenül szerzett szabad napokat. A szoftvert január hetedikén foltozzák be.