Gyöngyi
10 °C
25 °C
Index - In English In English Eng

Ilyen, amikor a Samsungnál elszáll a fantázia

2016.01.01. 15:21

A Samsungnál a Creative Lab nevű részleg feladata a valóságtól elrugaszkodottabb ötletek termelése, ezekből néha lesz megvásárolható termék, máskor eltűnnek a süllyesztőben. Most a cég a jövő heti Las Vegas-i CES-re készülve bemutatott három ilyen projektet.

Az első a TipTalk. Ez egy olyan óraszíj, amely lehetővé teszi, hogy az ujjunkat a fülünkhöz érintve közvetlenül hallhassuk az eszközből jövő hangot. Ennek több előnye is lehet:

  • nem tudnak kihallgatni,
  • zajos helyeken is halljuk, mint mondanak a vonal másik oldalán,
  • úgy nézünk ki közben, mint X Professzor az X-Menben, amikor épp gondolatolvas.

A Samsung szerint ennek a terméknek a fejlesztését már augusztusban ki is szervezték egy különálló startupba.

tiptak
Fotó: Samsung

A második kütyü a WELT. Ez egy okosöv, amely folyamatosan méri a viselője derékbőségét, étkezési szokásait és a megtett lépéseket is számlálja. Vagyis egy fitneszkütyüről van szó, csak éppen a cég szerint ez diszkrétebb módja az egészségkövetésnek, mert a WELT pont úgy nézne ki, mint egy hétköznapi öv, így jobban beleolvadna a ruházatba, mint mondjuk egy fitneszpánt.

welt
Fotó: Samsung

A harmadik projekt a Rink nevű kontroller. Ez a Samsung Gear VR nevű VR-szemüvegéhez lenne egy kiegészítő. Részleteket erről se tudni még, de feltehetően a virtuális valóság kézi manipulálását tenné lehetővé.

rink
Fotó: Samsung