Eltűnhet a karakterlimit a Twitterről

2016.01.06. 09:09

A Re/Code szerint a Twitter fontolgatja, hogy eltörli a posztok hosszára vonatkozó 140 karakteres korlátot, és bevezet egy új funkciót, amivel akár tízezer karakteres bejegyzéseket is meg lehet jelentetni – írja az MTI. A Re/Code azt írja, hogy a változást 2016 első negyedévében vezethetik be, de még sem a megjelenés dátuma, sem az új karakterlimit nem végleges.

Az új funkciót a cégen belül Beyond 140 néven emlegetik. Ezt aktiválva a posztokból továbbra is csak 140 karakter jelenne meg előnézetben, de rákattintva megjelenne a szöveg további része. Ez technikailag nem nagy truváj, de a Twitter épp azzal vált különlegessé, hogy 140 karakterben korlátozták a bejegyzések hosszát; azóta ez a szolgáltatás védjegyévé vált.

A Twitternek ma 300 millió felhasználója van, de a növekedésük az utóbbi időben jelentősen lassult; már a Facebook-kézben lévő Instagramnak is 400 milliós tábora van. A Twitter menedzsmentje októberben visszahívta a cég élére az alapító Jack Dorsey-t. Az utóbbi hónapokban a Twitter több újdonsággal is kísérletezett, hogy új felhasználókat szerezzen.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM