Ivett, Frida
6 °C
16 °C

Saját SIM-kártyával jön a Microsoft?

2016.01.11. 10:41

A Microsoft LTE-hozzáférést adó saját SIM-kártyát vezet be – értesült a Verge. A szoftvercég olyan alkalmazást tesztel, amivel a Windows 10-et használó eszközök több szolgáltató adathálózatához is hozzáférhetnek, anélkül, hogy erre külön szerződést kellene kötnie a felhasználónak. Az alkalmazás már meg is jelent a Windows Store-ban, a cég azonban még nem jelentett be hivatalosan semmit. 

Az alkalmazást Windows 10-re tervezték, és a hivatalos leírás szerint  „Micorosoft SIM-kártya” kell hozzá. Egyelőre nem egyértelmű, pontosan melyik piacokon akarja bevezetni a cég saját SIM-kártyáját, és arról sem tudni semmit, mennyibe kerül majd az adatforgalmazás. A szolgáltatást a Windows Store-on keresztül lehet majd megrendelni, az adatforgalmat pedig Microsoft-fiókhoz kötik majd.

A Verge szerint lehetséges, hogy a Microsoft saját virtuális mobilhálózatát tervezi: a partnerek szolgáltatnak majd valójában, de a felhasználó látszólag egységes hálózathoz csatlakozik majd. A cég egyelőre nem kommentálta az értesüléseket. Hasonló terméke az Apple-nak is van.