Az Apple miatt szivárog a chrome-os pornó

2016.01.14. 14:34

Evan Andersen, a University of Toronto mérnökhallgatója pornót nézett a Chrome inkognitómódjában (Control + Shift + n-re nyílik), ilyenkor a böngésző nem ment el semmilyen előzményt, keresést, sütiket, pont erre találták ki - bezárjuk, és mintha nem is történt volna semmi (persze az internetszolgáltatók elől például ezzel nem rejtünk el semmit, csak a helyi gépen).

Miután végzett a böngészéssel, elindította a Diablo III játékot, de a szokásos betöltőképernyő helyett a korábban bezárt pornóoldal képkockái fogadták, odafagyva a képernyőre. A mérnökhallgató szerint az NVidia videokártyákban van egy hiba, ami miatt Macen előhívhatóak a korábban betöltött képek, akkor is, ha már vége az adott folyamatnak.

CDBOWiH-768x432.png
Fotó: thenextweb.com

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy bármelyik felhasználó bennragadt videói, képei előhívhatók, felülírva az inkognitómód lényegét. Andersen több oldallal kipróbálta a hibát, és többször sikerült reprodukálnia. 

A The Next Web megkereste az Nvidiát, akik szerint a videokártya pontosan úgy működik, ahogy kell neki, a hiba az Apple OS memóriakezelésében van. Windowson nem jön elő ez a hiba, ott az alkalmazásokhoz tartozó eltárolt adatok törlődnek, mielőtt egy másik elindul. Az Apple egyelőre nem reagált.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport