József, Bánk
-7 °C
0 °C

A Microsoft iPadekre gyárt billentyűzetet

2016.01.18. 09:17

Amióta az Apple-készülékek más cégek billentyűzetalkalmazásait is képesek kezelni, számos cég kezdett ilyeneket fejleszteni. Közte olyan nagy androidos fejlesztők is, mint a SwiftKey. Most azonban egészen meglepő cég jelentette be, hogy Apple-tableteknek fejleszt billentyűzetet: a Microsoft.

A Microsoft nemrég emailt küldött ki a bétatesztelők között olyan iOS-felhasználók után kutatva, akik hajlandóak lennének kipróbálni a billentyűzetet. Érdekes lépés a Microsoft részéről, mert nehéz elképzelni, hogy az alkalmazástól nagyon sok pénzt várnának – hacsak nem kötik össze valahogy keresőjükkel, a Binggel.

Arról egyelőre nincsenek hírek, hogy a Microsoft androidos termékekhez is szeretne-e billentyűzetet gyártani. De ez nem lenne meglepő, ha azt nézzük, hogy a cég mostanában mindkét platformra fejlesztett új alkalmazásokat.

Nem tudni még, hogy mikor lesz látható eredménye a mostani tesztnek. Az azonban biztos, hogy a Microsoft általában gyorsan mozdul el a béta állapotról, így néhány hónapon belül piacra dobhatják a billentyűzetappot.