Mit keres Petőfi a 3D nyomtatóban?

2016.01.26. 10:47

Tizenegy magyar iskola juthat 3D nyomtatóhoz a Makerbot és a FreeDee Printing Solutions pályázatára jelentkezve. A győztes intézmények egy-egy tanárát az eszköz használatára is megtanítják, hogy ne az órák szünetében kelljen kitalálni, hogyan is működik a szerkezet.

Mire használnának egy 3D nyomtatót az Ön oktatási intézményében és miért válasszuk éppen ezt az iskolát?

- erre az egy kérdésre kell válaszolni legfeljebb egy A4-as tapon. Érdemes szabadon engedni a fantáziát, mert a 3D nyomtató nem csak reál tárgyak oktatására használható. Íme néhány ötletet az alapján, amit a londoni BETT oktatási kiállításon láttunk:

Műanyagba öntött történelem

A Minifig Battlefields történelmi eseményeket dolgoz fel legóbábuk használatával. A szakköri foglalkozásra szánt tananyagban a 3D nyomtatóval csupán a díszletet készítik el a stop motion technikával felvett animációhoz. Magyarán a diákok a 3D tárgyak tervezése mellett a filmkészítés alapjait is elsajátíthatják.

Úgy gondolja, hogy képes lenne kinyomtatni egy miniatűr Petőfit, hogy apró figurák segítségével készítsen filmet március 15-ről?

Láthatatlan sírkamrák

A történelem legnagyobb rejtélyeit is könnyen be tudjuk mutatni a 3D nyomtatók használatával. Íme egy szétnyitható piramis, benne a folyosókkal és sírkamrákkal.

Őslényeket mindenkinek 

A biológiai szertárak alaptartozéka Samu, és általában az emberi belső szervek. Mi már arra is örömmel adnánk 3D nyomtatót, ha egy iskola vállalná, hogy kinyomtatja az összes ismertebb őslény csontvázát. Oké, néhány ma élő állat is benne lehet a gyűjteményben, de akkor legyenek kinyomtatva a belső szervek is!   • Tippek
  • Hírek