A Facebook irtani kezdi az online fegyverkereskedelmet

2016.01.30. 09:20

A Facebook mostantól tiltani fogja a fegyverek és lőszerek magánkereskedelmével kapcsolatos tartalmakat – írja az MTI. A cég nemcsak magáról a közösségi oldalról, de a 2012-ben felvásárolt Instagramról is eltávolít minden kapcsolódó tartalmat. A tilalom nem vonatkozik a hivatalos engedéllyel rendelkező fegyverkereskedők reklámjaira, de magukat az ügyleteket ők már sem bonyolíthatják le ezeken az oldalakon.

Ahogy korábban mi is megírtuk, Barack Obama elnök szigorítani akarja a fegyvereladásokra vonatkozó szabályokat. A New York Times úgy tudja, hogy a Facebook is a Fehér Ház nyomására hozta meg a döntését, mert Obama ellenzi, hogy a közösségi oldalak fegyverkereskedelmi felületekként szolgálhatnak olyan eladók és vevők számára is, akik nem estek át a szükséges hatósági ellenőrzéseken.

A Facebook már korábban tilalmat hirdetett a drog- és egyes gyógyszereladásokra is. Volt is mire: 2014-ben mi is foglalkoztunk azzal a trenddel, hogy az Instagram egyre nyíltabb terepévé vált a sötét webről előbújó drogkereskedők számára.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM