A Gmailt és a Whatsappot is egymilliárd ember használja

2016.02.02. 21:42

Háromnegyed év alatt 100 millió új felhasználó nyitott magának Gmail fiókot, és ezzel a levelező is belépett a több mint 1 milliárd ember által használt online szolgáltatások elitklubjába. A mérföldkő elérését Sundar Pichai, a Google vezérigezgatója jelentette be, amikor a tulajdonos Alphabet beszámolt a negyedéves teljesítményéről.

A Google 2004-ben indította el a levelezőt, és akkor még meghívót kellett szerezni, hogy használhassuk. A gigabájtos tárhely rendkívül népszerűvé tette, amikor a riválisok még pár tíz megabájttal szúrták ki az ügyfeleik szemét, de a Google algoritmusai mindezért cserébe a levelek szövegének elemzésével töltöttek be célzott hirdetéseket.

Hasonló sikert ért el a Facebook a hatalmas összegért felvásárolt WhatsApp csevegőprogrammal, ennek is már egymilliárdnál több aktív felhasználója van. A csevegőappnak sokkal gyorsabban nő a felhasználói létszáma, mint a Gmailének - csupán 5 hónap telt el azóta, hogy átlépték a 900 milliós határt.

Jan Koum, a cég vezetője elmondta, hogy a júzereik naponta

  • 42 milliárd üzenetet küldenek
  • 1,6 milliárd fotót osztanak meg
  • 1 milliárd csoportot nyitnak
  • 250 millió videót osztanak meg.

Amikor a Facebook 2014-ben megvette a WhatsAppot 16 milliárd dollárért, akkor még csak havi 450 millióan használták az appot.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM