Gyöngyi
6 °C
14 °C
Index - In English In English Eng

Sosem kapcsol ki az LG G5 képernyője

2016.02.10. 15:51

Február 21-én, Barcelonában mutatkozik meg az LG új csúcsmobilja, a G5, ami egyben azt is jelenti, hogy szép lassan elkezdtek csorogni a telefonnal kapcsolatos információk. Pár héttel ezelőtt azt tudtuk meg, hogy alaposan újratervezett dizájnt kap a korábbi változataiban is meglehetősen egyedi külsejű telefon, most meg arról került fel gif az LG facebookjára, hogy a képernyő bizonyos fokig sosem kapcsol majd ki teljesen.

LG-G5-Always-On-display-840x473

Ez elsőre kicsit ijesztően hangzik, a G4-nél is az óriási képernyő üzemeltetése viszi el a legtöbb energiát, de természetesen az LG-nél sem gurult el a gyógyszer teljesen. Mármint akkor, ha a G5-be OLED-képernyőt szerelnek, az ugyanis nem hagyományos háttérvilágítású kijelző: képes csak egy részét bekapcsolni, vagyis előfordulhat, hogy alacsony energiafogyasztás mellett valóban bekapcsolva lehet hagyni a kijelzőt, hogy arra az időhöz, dátumhoz, illetve az egyes alkalmazások üzeneteit folyamatosan kiírja a telefon. Ugyanakkor az Android Authority szerint a G5-be nem OLED-kijelző kerül.

A telefonnal kapcsolatban van más érdekes pletyka is. Az egyik, hogy állítólag a hangerőszabályzó gombok, melyek a G2-es változat óta a bekapcsológombbal együtt a készülékek hátulján voltak, visszakerülnek a telefon oldalára. A magyarázat állítólag az, hogy plusz egy hátlapi kamera kerüljön a telefonra a gombok helyére azonban sem ezt nem erősítették meg hivatalosan, sem azt, hogy a G5 dobja a korábbi modellek műanyag (vagy bőrborítású műanyag) tokját, és teljesen fém házzal kerül majd a boltokba (ahogy a Samsung és az Apple csúcstelefonjai is), sőt, a cserélhető akkumulátor is megmarad, egy eszes kis szerkezet segítségével: a telefon alját lehet majd lehúzni, hogy a készülék belsejéből előkerüljön az akku. Állítólag, mert az erről készült illusztráció egy szemtanú emlékei alapján állt össze.

Szerencsére alig két hét múlva ez is kiderül. A két előző változatot azóta is a saját idejük legjobb androidos készülékei között tartják számon, a G4 például kivételes fotós lehetőségeivel lett időtálló, a G3 pedig simán csak az egyszerű külső és belső dizájn miatt népszerű. Reméljük, az LG továbbra sem áll bele felesleges, sehova sem vezető csatákba csak azért, hogy vásárlókat raboljon igazi riválisától, a Samsungtól. Erre utal ugyanis valamelyest, hogy ezúttal nem az aktuális Samsung-bemutató után pár hónappal jelentik be a saját csúcstelefonjukat, hogy levegőhöz juthasson a piac, hanem a Samsunggal egyszerre dobják be a köztudatba a G5-öt.