Irén, Írisz
-2 °C
8 °C

Hétdolláros okostelefon kapható Indiában

2016.02.16. 13:14

Egy indiai gyártó nagyban játszik, holnaptól piacra dobja az ország legolcsóbb okostelefonját. A Freedom 251 névre keresztelt mobil csak hét dollárba fog kerülni.

Mérföldkő lehet a világ egyik leggyorsabban növekvő mobilpiacán, nagyjából harmad annyiba fog kerülni, mint az eddigi legolcsóbb mobil. A gyártó helyi gyár, a Ringing Bells.

India 220 millió potenciális felhasználójával soha nem látott növekedést produkálhat a következő években. Kína után a második leggyorsabban növekvő piacról van szó. A felhasználók kevesebb mint harmadának van okostelefonja, így óriási lehetőségek vannak a gyártók előtt.

Ugyanakkor nem dobhatnak piacra drága mobilokat, mert azt nagyon kevesen tudják megfizetni. A Ringing Bells importálja az alkatrészeket, de Indiában szereli össze a mobilokat, így sokat spórol a költségeken.

Az indiai kormány is támogatja a törekvést, hogy Indiában szereljék össze a készülékeket. A helyi gyártókon kívül a nagyobbak is ezt teszik. A Motorola, Lenovo, Gionee és a kínai Xiaomi is az országban szerelteti össze a mobilokat.

Jelenleg nagyjából 22 és 29 dollárba kerülnek a legolcsóbb okostelefonok Indiában. Tavaly az indiai DataWind bejelentette, hogy 14 dollárért dobnak piacra mobilt, de ebből még nem lett semmi.

Sokan nem tudni a hét dolláros Freedom 251-ről, talán csak annyit, hogy 3G-képes lesz. A Ringing Bells legolcsóbb 4G-s mobilja 44 dollár.