László
19 °C
35 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

McAfee feltörné az Iphone-t az FBI-nak

2016.02.19. 14:04

John McAfee, a nevével fémjelzett vírusirtó és cég alapítója is beszállt az FBI–Apple-meccsbe, ami arról szól, hogy a kormányügynökség nem tudta feltörni a San Bernardinó-i terroristák Iphone-ját, ezért a gyártót próbálják rávenni, hogy tegye ezt meg helyettük. Ez nem túl jó ötlet, mivel innentől a gyakorlatban végül semmit nem érnek a titkosítások, ha a kormány bejáratot kap hozzájuk.

McAfee a Bussines Insideren megjelent hosszú publicisztikájának végén ajánlatot tesz az FBI-nak: „Csapatommal ingyen leszedem a titkosítást a San Bernardinó-i telefonokról. Főleg social engineeringet használunk majd (információkat gyűjtenek, amikkel végül hozzáférhetnek adatokhoz, kitalálhatnak jelszavakat például), ez három hétig tart majd. Ha elfogadják az ajánlatot, nem kell megkérni az Apple-t, hogy hátsó ajtót építsen a termékeibe, ami Amerika végének kezdetét jelentené”.

McAfee egyébként éppen az elnökválasztási kampányának közepén van a Libertarian Party színeiben, felajánlása is inkább pr-fogás, nem túl sok konkrétumot ír, valószínűleg nem véletlenül. Az Apple igazgatója, Tim Cook korábban közleményben jelentette be, hogy nem hajlandó együttműködni az FBI-jal.