Edit
9 °C
26 °C
Index - In English In English Eng

A félregépeléseket büntetik a hekkerek

2016.03.24. 07:12

Jókora növekedést figyeltek meg az olyan hekkertámadásokban, ahol a félregépeléseket büntetik. Az Endgame nevű kiberbiztonsági cég szerint a legnagyobb cégek weboldalainak félregépelésére utaznak rá egyre többen.

Olyan jól ismert cégek neveiről van szó, mint a Netflix, a Google vagy a YouTube. A hekkerek azt használják ki, hogy a felhasználó nem figyel, gyorsan gépel és el-eltéveszt egy betűt.

A biztonsági cég összegyűjtött néhányat a domének közül, hekkerek olyan doméneket regisztráltak, mint a googgle.com, googlw.com, netflix.om, ez utóbbit például Ománban regisztrálták.

A félregépelt oldalaknál az a lényeg, hogy úgy néznek ki, mint az eredeti, legalábbis nagyon hasonlítanak rá. De tele vannak rosszindulatú vírusokkal, malware-ekkel és arra próbálják rávenni a gyanútlan felhasználót, hogy minél több személyes adatot adjon meg.

A módszer már létezik egy ideje, de az Endgame szerint mostanában felfutása van a .om végződésnek. Egy listát is közzétettek a legnépszerűbb .om végződésű oldalakról. A kutatás szerint ezek többsége kártékony.