Még egy iPhone-t feltör az FBI

2016.03.31. 13:48

Az arkansasi rendőrség a szövetségi nyomozók segítségével fogja feltörni két tinédzser eszközeit, hogy hozzáférjenek a rajta tárolt titkosított adatokhoz. A 18 éves Hunter Drexlert és a 15 éves Justin Statont azzal vádolják, hogy meggyilkolták Robert és Patricia Cogdellt, Staton nagyszüleit. 

Korábban az FBI nem volt ilyen segítőkész. Amikor a San Bernardinóban 14 embert meggyilkoló Syed Farook és felesége telefonját kellett volna feltörni, a szövetségiek inkább azt próbálták elérni, hogy az Apple tegyen hátsó kaput az eszközeire. A technológiai óriás azonban ellenállt, mert a titkosítás gyengítésével több százmillió felhasználó személyes és üzleti adatai kerültek volna veszélybe.

Miután az FBI bejelentette, hogy mégiscsak képes feltörni Farook telefonját, egy nap sem telt el, és máris felajánlották a segítségüket az arkansasi nyomozóknak, akiknek egy iPhone és egy iPod okozott gondot.

A tinédzserek ügyét tárgyló bíró engedélyezte a március 28-ra kitűzött tárgyalás elnapolását, hogy az FBI-nak legyen ideje elvégezni a munkát.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport