Konstantin
9 °C
21 °C
Index - In English In English Eng

A Facebook fizet a médiacégeknek, hogy használják

2016.04.07. 10:13

A Facebook elindított egy külön központot a videóinak, külön fület kaptak az appjában a videók: a cég egyértelműen a Youtube-ot próbálja lenyomni a videók súlyozásával, az élő előre emelésével pedig a Twitter hasinló megoldását, a Periscope-ot. A sikert nem bízzák a véletlenre: több médiacégnek fizetnek, hogy használják az élőzést a közösségi oldalon. A Re/Code szerint első körben ilyen cég a New York Times, a BuzzFeed és a Huffington Post.

A funkció a Messenger helyére kerül a mobilappokban – a fejlesztések pár héten belül jutnak el az összes felhasználóhoz. Mostnatól lehet majd fizetni az élő közvetítésért, egyből az appban, nem a weboldalon. Az élő videók bekerülnek a csoportokba és az eseményekbe is.

Lesz különálló, videókat gyűjtő oldal, ahol helyszínek és témák alapján szűrhetünk majd. Az élőzésben használni lehet majd a lájk gomb kibővítésére bevezetett reakciókat, ezek megjelennek a képernyőn, ha a közvetítő azt akarja. 

A közvetítők öt színszűrőt is használhatnak, amiket változtatni lehet a sugárzás közben is. Szintén nekik segít, hogy a barátokat ismerősöket meg lehet hívni egy-egy közvetítésre, a weben pedig térképen is látható majd, hogy hol van éppen közvetítés.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!