Facebook-robotok vehetik el az ügyintézők munkáját

000 DV2150927
2016.04.12. 21:05

Hamarosan chatrobotokkal beszélgethetünk a Facebook üzenetküldő-szolgáltatásán keresztül. A közösségi oldal újítása lehetővé teszi, hogy emberi beavatkozás nélkül egy automata rendszerrel kommunikáljunk, írja a Tech Crunch a cég keddi bejelentéséről.

Ez még önmagában jó hír lenne azoknak a chatfüggőknek, akiknek nincsenek barátaik, de Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója és tulajdonosa nem őket célozza az új szolgáltatással. A jövőben a cégek ügyfélszolgálati munkatársait válthatják le a „bots on Messenger” algoritmusai. Ezek ugyanis képesek lesznek arra, hogy megválaszolják egy szolgáltatással vagy termékkel kapcsolatos kérdéseinket, felismerjék, ha panaszt teszünk, de idővel akár rajtuk keresztül bonyolíthatjuk az éttermi foglalásunkat is. 

Zuckerberg azt ígéri, hogy a chatrobotok alkalmasak lesznek olyan strukturált üzenetek küldésére is, amelyekbe nemcsak szöveg, de képek és linkek is kerülhetnek. A callcenterek munkatársai azért kezdhetnek aggódni, mert a szolgáltatás várhatóan lényegesen olcsóbb lesz, mint embereket alkalmazni. De a jelenlegi tervek szerint promóciós célokra is használhatják majd a botokat: pl. ránk írhat majd a CNN robotja, hogy elküldje a ránk szabott hírösszeállítását. 

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM