Angelika
-1 °C
3 °C
Index - In English In English Eng

Mit ad nekünk az új Android?

2016.04.18. 20:02

Múlt héten jelent meg az Android N fejlesztői verziója. A szakértők és a fejlesztők már utánanéztek, milyen lehetőségeket tartogat majd a mobil operációs rendszer új kiadása.

A Wired gyűjtése szerint három kategóriában biztosan várható fejlődés: az érintésérzékeny kijelzők szintet lépnek; hamarosan mindent elborít a virutális valóság; és javulni fog a beszédfelismerés is.

  • Nyomásérzékeny kijelzők támogatása. A Phandroid csapata szerint több alkalmazás és menü is támogatni fogja a nyomásérzékeny kijelzőket  vagyis a szoftver azt is figyelembe veheti, hogy egy ikont vagy menüpontot milyen erősen nyomtunk meg. Bár a fejlesztők által bemutatott eszközök egyikének sincs nyomásérzékeny kijelzője, a rendszernek ez éppúgy része lesz, mint a gesztusvezérelt irányítás.
  • Virtuális valóság. Az Ars Technica vette észre hogy az alkalmazások beállításainál van egy VR Helper szolgáltatás, amivel valószínűleg az egyes alkalmazások virtuálisvalóság-beállításait módosíthatjuk. A pletykák szerint a Google már dolgozik a saját VR eszközén, illetve egyes androidos alkalmazások VR verzióin, de erről nincsenek pontosabb információk.
  • Javított beszédfelismerés. Az Android Police nemrég fedezte föl, hogy valószínűleg javítani fognak a beszédfelismerésen is, így a vakok és gyengénlátók is használhatják a rendszert. A beszédszintetizáló szoftver testreszabása is sokrétűbb lesz.