Fülöp, Evelin
EUR 392,31 Ft
USD 366,73 Ft
13 °C
27 °C

Mivel törnek jeget az oroszok?

2016.04.21. 10:40

A Kreml háborút hirdetett a befagyott Szuhona folyó ellen.

A Moszkvától nagyjából hatszáz kilométerre található észak-oroszországi folyó a híresen kemény orosz tél alatt teljesen befagyott, de a tavaszi olvadás után is maradtak jéggel borított területei, amik ilyenkor természetes gátat alkotnak. A Szuhona ezek miatt helyenként kilépett a medréből; az RT hírügynökség szerint az áradások 4500 embert veszélyeztetnek.

A természet őserői ellen az oroszok a modern haditechnikát vetették be: két Szu–34 taktikai vadászbombázót. A voronyezsi légibázisról indított gépek végigrepültek a Szuhona fölött, és óránként végigbombázták a befagyott folyószakaszokat, hogy újra beindítsák a víz áramlását. A Szu-34 bombázók a legfejlettebb orosz csapásmérő repülőgépek, Szíriában is használták őket.

Szu-34 bombázókkal törik a jeget az oroszok

A módszer egyébként nem orosz találmány. Kína rendszeresen használ H–6 bombázókat, hogy megtisztítsák a Sárga-folyót a tavaszi olvadás idején.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás