János, Pál
20 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Pánikgombot kap minden indiai mobil

2016.04.27. 13:46

Az indiai telekommunikációs miniszter, Ravi Shankar Prasad Twitteren jelentette be, hogy új szabályozással 2017 januárjától minden telefonra kötelező lesz külön pánikgombot rakni. Ha megnyomják, riasztást küld a rendőrségnek, és azoknak az embereknek, akiket a felhasználó előtte beállított. 2018-ra kötelező lesz minden telefonba a helyalapú technológia is (nyilván a GPS-re gondolnak, bár a helymeghatározás valamennyire adótornyok háromszögelésével is lehetséges, de ez már most is működik bármilyen telefonnal).

A pánikgombot nem okostelefonokon az 5 vagy a 9-es gomb megnyomásával lehet majd aktiválni, okostelefonokon pedig a kikapcsológomb háromszori megnyomásával. A szabályozás előtt eladott telefonokat is lehet majd frissíteni, hogy kapjanak ilyen funkciót.

Indiában nagyon sok támadás éri a nőket, rengeteg alkalmazás is van, amit kifejezetten nőknek fejlesztettek ki. Az Uber és a hasonló Ola is külön biztonsági megoldásokat fejlesztett ki, miután több incidens, és annál súlyosabb eset is volt. Egy nőt például megerőszakolt egy Uber-vezető.

Az indiai kormány szerint a fizikai gomb jobb, mint egy alkalmazás, mivel a nőknek ilyen helyzetben sokszor nincs több ideijük néhány másodpercnél, a támadó gyakran először a mobilhoz nyúl.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!