Romantikus könyveket olvastat a Google egy robottal

2016.05.05. 16:17

A Google összesen 2865 romantikus regényt olvastatott el egy mesterséges intelligenciával annak érdekében, hogy fejlessze szövegértését. A végső cél, hogy javítsák a Google termékek felhasználóknak adott válaszát.

Andrew Dai projektvezető szerint az ilyen projektek több területen is hasznosak lehetnek, például természetesebbé teheti a keresők által adott válaszokat. A romantikus regények azért jók a mesterséges intelligenciának, mert nagyjából ugyanazt a sémát követik. Ez pedig lehetővé teszi a szoftvernek, hogy észrevegye az apró különbségeket a nyelvben.

Miután átrágta magát a regénytengeren, az AI-t arra kérték, hogy írjon maga is mondatokat arra alapozva, amit tanult. Ezeket aztán összehasonlította a regényekben található szöveggel, így folytatva a tanulást.

Elméletileg saját maga képes lenne már romantikus regényt írni. Nem ez lenne az első eset, amikor robot ír könyvet, mi is beszámoltunk néhány hete arról a japán robotról, amely egy novellát írt és bejutott az utolsó körbe egy irodalmi versenyen.

Aranyköpések

Könyv az életünkről, mindennapjainkról, azok nehézségeiről 14 kortárs író egy inspiráló novelláskötetben

MEGVESZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM