Júlia, Rita
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
13 °C
25 °C

Zsonglőrködni tanulnak a robotok

2016.05.11. 13:47

Két lábon szaladni már tudnak a robotok, de a kézügyességük még nem ér fel egy teljesen kezdő ördögbotozó hipszterével. A Washingtoni Egyetem kutatói azonban építettek egy új robotkezet, amely már képes elforgatni a kezébe adott tárgyakat, akár egy kávészemekkel megtöltött csövet is.

A robotkéz azt is meg tudja tanulni, hogy mihez kezdhet a megfogott tárgyakkal. Az algoritmusai segítségével szép lassan felfedezi, hogy mely mozdulatok működnek, és melyek nem igazán.

A cirkuszi artistáknak és a kártyazsonglőröknek egyelőre nem kall aggódniuk, hogy egy robot elveszi a munkájukat, hiszen ahogy a videón is látható, a megtanult mozdulatokat rendkívül lassan teszik meg. És akkor még mindig csak egyetlen különleges kialakítású kézről van szó, nem olyan robotvégtagokról, amelyek egy rohangáló robot részei.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek