Arnold, Levente
17 °C
32 °C

Feltörték Katy Perry Twitterjét

000 AY5K3
2016.05.31. 11:57

Hülyeségeket kezdett el ontani Katy Perry Twitter-fiókja 89 millió követőjének – ezzel amúgy a legtöbb követővel rendelkező felhasználó a mikroblogon. Először Taylor Swiftről írt csúnyát, amin meg is lepődtek a rajongók, aztán kiderült, hogy ez az üzenet, ahogy több másik, káromkodással teli is valójában egy hekker munkája volt, aki feltörte a fiókot. Az üzeneteket gyorsan törölték.

CjvveraUUAExaUB

Az egyik üzenetben az volt, hogy „haha follow @sw4ylol #hackersgonnahack”, azaz kövesd @sw4ylol felhasználót, ami egy élő fiók, Romániából, első üzenete pedig május 29-i. A hekker kirakott egy linket Katy Perry egyik dalára a Soundcloudon, amit mostanra jogsértés miatt eltávolíttatott a Universal Music Group.

A TechCrunch megkereste Katy Perryt és a Twittert, de egyelőre nem kommentálták az ügyet. A Tumblrrel és a Linkedinnel együtt nemrég a Twitter is bejelentette, hogy 2013-ban feltörték őket, és jelszócserére kérte a felhasználóit. Konkrétumokról nem tudni, a biztonsági kutatók tippjei szerint a hekkelés 65 millió felhasználót érintett. Nem ez az első olyan eset sem, amikor hírességeket törnek fel: korábban így járt Justin Bieber, Lea Michele, Britney Spears és az USA központi parancsnoksága is.