Hortenzia, Gergő
8 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Egy hétig visszatekerhető a UPC adása

2016.06.02. 13:18

A legtöbb tévészolgáltatónál már vannak megállítható és visszatekerhető tévéműsorok, de a UPC teljesen újszerű megoldást vezet be Műsorvisszanéző néven. Az előfizetők 26 tévécsatorna teljes egy hétnyi műsorát megnézhetik, tehát nem kell amiatt aggódni, hogy elfelejtettük beállítani a rögzítést. Ezeknél a tévécsatornáknál bármikor rányomhatunk egy gombra, hogy a műsor elejétől kezdődjön a lejátszás, magyarán

az sem gond, ha az esti mérkőzés vagy a mozifilm félig lement, amikor hazaérünk.

A szolgáltatáshoz mindenképpen új set top boxot kell igényelni, mert a rögzített adásokat a felhőből játssza le a UPC. Egyelőre nem tudni, hogy az Európa-bajnokság kezdetéig mennyit tudnak ezekből leszállítani. Az viszont jó hír, hogy nem kell a UPC-nél internetes előfizetéssel rendelkezni, hogy elérjük a felhőt. Akinek más cégnél van netszolgáltatása, és nem kíván a UPC-nél előfizetni, az ingyen kap a UPC-től netes modemet, ám azon csak a Műsorvisszanéző fog működni.

Egyszerűbb a helyzet, ha az UPC adja a netet is, ebben az esetben csak dedikált sávszélességet kap a tévészolgáltatatás, nehogy a netezés rontsa a műsorlejátszás minőségét. A hagyományos, élő tévéadás továbbra is kábelen, DVB-C technológiával érkezik a set top boxba.

Azokra is gondolt a UPC, akik nem csak egy hétnyi adást akarnak visszanézni, és más módon gyűjtik a felvételeket (például akik felveszik egy sorozat összes részét, hogy utána egybe végignézhessék az egész évadot). Ebben az esetben usb merevlemezt kell rákötni a set top boxra, ami lehet a UPC-től bérelhető 500 GB-os vincsi, vagy akár saját külső adattároló is. Az utóbbinál csak arra kell figyelni, hogy a set top box formázza a merevlemezt, tehát minden, korábban rajta tárolt tartalmat elveszítünk.

Saját adattárolónál érdemes legalább 160 GB-ost venni, hogy ne teljen be túl hamar, és a gyorsabb válaszidő érdekében érdemes usb 3.0-s vinyót használni. Csak az kap új set top boxot, aki jelzi az igényét. Frissítés: a Horizon set top box egyik fő hátránya, hogy egytuneres, és emiatt csak az éppen nézett adást lehet merevlemezre rögzíteni. A több tévés háztartásokban pedig minden egyes set top boxhoz külön vincsit kell venni, mert a dobozok nem tudják egymástól lekérdezni a rözített tartalmakat.

A most visszanézhető 26 csatornára azt mondja a UPC, hogy ezeken van a legnézettebb műsorok 70 százaléka. Emellett azt ígérik, hogy három hónap múlva sokkal több csatorna egy heti adása lesz visszanézhető.