Zsuzsanna, Tiborc
18 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

A Google-t is elérte a gifforradalom

2016.06.09. 07:34

Néhány hónapja berobbant az Instagramot használók körében a Boomerang nevű alkalmazás, amelynek segítségével néhány perces animált gifeket lehetett készíteni. A Google most egy saját alkalmazással tökéletesíti az ötletet.

A Motion Stills app egy iOS-re kiadott szoftver, az Apple Live Photos funkcióval készült élő képeket alakítja át rövid animációkká. Illetve ennél többet is tesz, meghatározza a megfelelő kezdő és végpontot, valamint stabilizálja is a képet, elkülöníti az előtérben lévő dolgokat a háttértől, hogy jól nézzen ki a gif.

image01.gif

Az alkalmazással készült gifet aztán el lehet menteni, meg lehet osztani közösségi oldalakon. A Google ugyanazt a stabilizációs technikát használja, amellyel a felhasználó képeiből készít rövid animációkat vagy videókat. A különbség az, hogy nem kell feltölteni a képeket a felhőbe, hanem a telefonon készíti el a gifet.

A Motion Still még kísérleti szakaszban van, de letölthető az alkalmazásboltból. Ha a felhasználóknak beválik, akkor a későbbiekben integrálhatják más alkalmazásokba, például a Google Photosba.