Eszter, Eliza
EUR 383,10 Ft
USD 356,84 Ft
14 °C
24 °C

Elkészült a tanári Minecraft

2016.06.12. 11:04

A Microsoft kiadta a Minecraft nevű játék iskolákba szánt változatának ingyenes próbaverzióját, hogy a tanárok egész nyáron kísérletezni tudjanak vele. Ebben a változatban egészen más dolgok vannak, mint a világszerte népszerű játékban, hiszen a cél az, hogy a hagyományos tananyag is bemutatható legyen.

Az Education Edition névre hallgató szoftvercsomag használható

  • állampolgári ismeretek,
  • irodalom,
  • történelem,
  • kódolás,
  • természettudományok

és még sok más téma oktatására. Az alapcsomagban van néhány előre elkészített modul, például az erdőkivágás hatásairól, és hogy miként érdemes városokat tervezni a növekvő lakosság számára. A most elérhető verzió még nem a végleges változat, a Microsoftnak néhány dolgot még ki kell javítania.

Játékban kódolnak

A HelloWorld táboraiban a magyar fiatalok már idén nyáron elkezdhetnek ismerkedni a programozással a Minecraft világában. A bentlakásos Balatonlellei HelloWorld tábor iránt olyan nagy az érdeklődés, hogy a szervezők Budapesten is indítanak egy napközis intenzív tanfolyamot az EPAM támogatásával. Aki már valamennyire ismeri a Minecraft világát, az is tanulhat új dolgokat a képzéseken a bonyolult redstone-építmények létrehozásáról, a command block programozásáról, és még a szerveroldali programozás is szóba kerül.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla