A Waze segít kikerülni az izzasztó kereszteződéseket

2016.06.20. 09:03 Módosítva: 2016.06.20. 09:06

A Google által 2013-ban felvásárolt Waze navigációs app olyan funkciót tesztel , amellyel elkerülhetők a városi csúcsforgalomban sok bonyodalmat okozó kereszteződések. Azokról a csomópontokról van szó, ahol közlekedési lámpa nélkül kell balra fordulni, amit az autósok igyekeznek elkerülni, ezért könnyen besűrűsödhet a forgalom.

Mivel a Waze alapszolgáltatása is a felhasználók által megadott információkra épít, a nehéz kereszteződéseket se algoritmussal lövi be az app, hanem a közösségre bízza, mit tartanak bonyolultnak, és milyen alternatívákat javasolnak, illetve a cég a várossal is együttműködött ennek meghatározására. Ha a sofőr útja egy ilyen problémás ponton vezetne át, az app megpróbál másik utat találni neki, hogy megakadályozza a dugókat.

Az új funkció neve  Nehéz kereszteződések , és első körben Los Angelesben érhető el, de hamarosan érkezik New Orleansba is, és a cég szerint ha bejön és igény is lesz rá, a világ más városaiban is bevezetik.

A Waze egyébként más biztonságos vezetést segítő funkciókkal is próbálkozik. Múlt hónapban vezették be több országban, hogy az app szól, ha a sofőr túl gyorsan hajt. Emellett szintén mostanában kezdtek tesztelni egy saját telekocsi-szolgáltatást is.  • Hírek
  • Hírek