Új Kindle olvasót adott ki az Amazon

2016.06.22. 16:54

Az Amazon már annyiféle Kindle-t árul, hogy lassan követhetetlen lesz, melyik hányadik generációs, mik a különbségek köztük, és melyiket érdemes megvenni. Mindjárt szétszálazzuk a lényeget, de előtte az újdonság.

A cég frissített egyet a legolcsóbb alapmodelljén. Ez az egyszerűen Kindle-nek hívott Kindle nyolcadik generációja, továbbra is ugyanúgy 25 ezer forint körüli az alapára, viszont kétszer annyi memóriát raktak bele, illetve vékonyabb és könnyebb lett. És a 2010-es billentyűzetes modell óta most először lehet fehérben rendelni.

kindle

Ha már van valamilyen e-könyv-olvasója, ezért a ráncfelvarrásért nem éri meg újat venni, de ha még nincs, és egy minél olcsóbb Kindle-t szeretne, most lehet érdemes beruházni, mert egy darabig nem kell attól tartani, hogy egy héttel a megrendelés után új modellt jelentenek be ugyanannyiért, önnek meg felrobban a feje mérgében, hogy nem várta ki.

És akkor nézzük,

milyen modellek is vannak jelenleg. Ami közös, hogy már minden kapható változat érintőképernyős, és az összesnek 6 colos a kijelzője. (És az alvásban egyik se zavarja.) Ami pedig a lényegi különbség:

  • Kindle: ez az alapmodell, olcsó, egyszerű, könnyű.
  • Paperwhite: ha nagyobb felbontást és beépített világítást szeretne, de a Voyage már túl drága. (Ez is kapott fehér kiadást.)
  • Voyage: ha nem sajnálja azt a plusz 80 dollárt egy "Paperwhite Extrára".
  • Oasis: ha nem zavarja, hogy iszonyat drága, viszont az elérhető legmenőbb, legkisebb, legkönnyebb Amazon-olvasót szeretné. (Vagy ha hiányoznak a lapozáshoz a gombok.)

Ha meg nem Kindle-t akar, innen válogathat.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla