Szökőnap
4 °C
9 °C
Index - In English In English Eng

A Youtube is ráerősít az élő közvetítésre

2016.06.24. 09:33

A Youtube bejelentette, hogy közvetlenül a mobilappjaiból lehet majd élő közvetítéseket sugározni. Első körben néhány híresség próbálhatja ki a funkciót, de hamarosan másoknak is elérhetővé teszi a cég. 

A Youtube-os élő videó persze nem újdonság, de eddig körülményesebb volt, mert a Creator Studio nevű külön app kellett hozzá. Ezentúl elég rábökni egy nagy piros gombra, és mehet is az élőzés. Be lehet hozzá kapcsolni élő csetet, lehet értesíteni a követőket a közvetítésről, szóval minden szokásos alapfunkció elérhető lesz a szolgáltatáshoz.

Az élő videók piacán egyre nagyobb a verseny, az alapvetően is videókban utazó Youtube-nak nagyon a nyakára nőtt az utóbbi időben a Facebook a Facebook Live-val, az Amazon a Twitch-csel nyomul, illetve a Twitter is egyre inkább a valós idejű tartalmakra igyekszik kihegyezni a szolgáltatását, aminek központi eleme a Periscope nevű élővideós app. A héten már a Tumblr is belépett a piacra, igaz, ők nem saját streamelős szolgáltatással, hanem már meglévőek integrálásával próbálkozik – többek között éppen a Youtube-bal működnek együtt, amivel mindkét cég jó jár a fokozódó élővideós versenyben.