A Facebook újratervezte a Like gombot

2016.06.29. 11:06

Világszerte több millió weboldalba ágyazták be a Facebook Like gombját. A kis kék ikon azonnal felkelti az ember figyelmét, a funkciója egyértelmű, és igen sokan használják. Nagy kockázatot vállal, aki egy nemzetközileg ismert márka egyik látványelemén akar változtatni; nem véletlen, hogy a Coca-Cola logóján az elmúlt száz évben alig változtattak.

New Social Plugin buttons.0.png

A Facebook mégis úgy döntött, hogy egy kicsit kipofozzák a Like gombot. A régi dizájnban a Like egy kis kék gomb volt, a bal oldalán Facebook-logóval, jobbra Like felirattal. A kapott lájkok számát egy kis fehér szövegbuborékban jelezték. Az új verzióból kihagyták a Facebook-logót, a lájk nemzetközi egyezményes jelét (felfelé mutató hüvelykujj) tették a helyére. Mellé került a Like felirat, és a tetszésnyilvánítások száma – az egész egységes, Facebook-kék keretbe került.

Feltételeztük, hogy több ember ismerné föl a felfelé mutató hüvelykujjat a Like gombon. Több mennyiségi és minőségi vizsgálatot végeztünk, hogy megvizsgáljuk őket egymás mellett. A végeredmény azt mutatta, hogy a változtatás 6 százaléknyi növekedést hozott a lájkok számában, ezért a Facebook f betűs logóját a felfelé mutató hüvelykujjra cseréljük.

– olvasható a Facebook céges blogján.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM